AKTUELNO

Napreta krimi drama “Iščezla” (2014) večeras u 21.00 na Pink Action

Poslednji igrani film cenjeni reditelj Dejvid Finčer, autor kultnih ostvarenja “Borilački klub”, “Sedam”, “Neobični slučaj Bendžamina Batona”, “Socijalna mreža”, snimio je 2014. godine pod nazivom “Iščezla” (eng. Gone girl), a kanal Pink Action ga prikazuje večeras u 21 sat. U pitanju je ekranizacija svetskog bestselera američke spisateljice Džilijan Flin, koji govori o tajnama savremenog braka.

Foto: Promo

Glavnu mušku ulogu Finčer je dodelio Benu Afleku, koji je zbog njega odložio režiranje svog filma, tvrdeći da je Dejvid “jedini režiser koji može da uradi bilo čiji posao bolje nego oni sami". Obrazložio je Aflek to i jednom dogodovštinom sa seta, kada je jednog dana zamenio objektiv na kameri sa zanemarljivom razlikom, kladeći se sa članom filmske ekipe da Finčer neće primetiti. "Ali, tako mi Boga, samo sam čuo, 'Zašto kamera izgleda tako zamagljeno?'", ispričao je Ben. Poverenje u ovog reditelja glumac je potvrdio i prihvativši da se prvi put pojavi potpuno nag pred kamerama, pošto mu je Finčer rekao da želi da snimi nešto poput evropskog filma, i da ne može da postoji taština kod glumaca, kako bi prikaz likova ličio na stvaran život.

Foto: Promo

Za glavnu žensku, naslovnu rolu, u opciji su bile Riz Vinterspun, Šarliz Teron, Natali Portman, Emili Blant i druge glumice, ali odluka je pala na Rozamund Pajk, koja je ovom rolom zaslužila nominaciju za Oskara, ujedno i jedinu nominaciju ovog filma za tu nagradu. Ona je inspiraciju za svoj lik pronašla u Nikol Kidman u ostvarenju “Umreti za” (1995) i Šeron Stoun u “Niskim strastima” (1992), a glumom je pokušala da oponaša govor tela Kerolin Beset-Kenedi, supruge Džona Kenedija mlađeg.

Foto: Promo

Priča počinje kada na petu godišnjicu braka, Nik Dan prijavi policiji nestanak svoje lepe supruge Ejmi. Oni su važili za sladan bračni par, koji se iz Njujorka preselio u malo mesto, pa Ejmin nestanak izaziva veliku pažnju lokalnog stanovništva i medija.

Tako pod pritiskom policije, i zbog medijske prašine koja se podigla, Nikova predstava srećne bračne zajednice počinje da se urušava. Ubrzo, njegove laži, prevare i čudno ponašanje, ali i njen dnevnik koji je vodila, počinju da bude mračnu sumnju: Da li je Nik Dan ubio svoju ženu?

Ne propustite napetu dramu “Iščezla” večeras u 21.00 na Pink Action.Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Ben Aflek

#Iščezla (Gone girl) | 2014.

#Klik Tv

#Pink Action

#Televizija Pink

'