AKTUELNO

Akciona avantura “Poslednji vitezovi” večeras 21.00 na Pink Action

Japanska narodna legenda o 47 ronina (samuraja bez gospodara u feudalnom Japanu) imala je mnoštvo pozorišnih i filmskih izvođenja, a verzija koju večeras od 21 sat prikazuje Pink Action snimljena je 2015. godine kao igrani film “Poslednji vitezovi” (eng. Last knights). Reditelj Kazuaki Kirja je staru priču svog naroda snimao u Češkoj, a glavne uloge je dodelio iskusnim holivudskim zvezdama - Morganu Frimenu i Klajvu Ovenu. Uz njih, u ovoj akcionoj avanturi igraju i Klif Kurtis, Aksel Heni, Tijosi Hara...

Foto: Promo

Legenda o osveti zbog povratka časti koja se odigrava početkom 18. veka, kaže da su samuraji ostali bez gospodara, nakon što je njihov daimjo (feudalni gospodar), bio primoran da izvrši sepuku (ritualno samoubistvo) zbog uvrede dvorskog službenika.

Foto: Promo

Tako su samuraju postali ronini rešeni da povrate čast svog gospodara, a ubistvo onoga ko je kriv za njegovu smrt, precizno su planirali pune dve godine. Pošto su počinili svoj naum, oni su morali da izvrše ritualno, kolektivno samoubistvo.

Foto: Promo

Ova istinita priča o 47 ronina je poznata u Japanu kao čin lojalnosti, žrtvovanja, istrajnosti i očuvanja časti.

Ne propustite akcionu avanturu “Poslednji vitezovi” večeras 21.00 na Pink Action.Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Film

#Klajv Oven | Clive Owen

#Klik Tv

#Morgan Frimen

#Pink Action

#Poslednji vitezovi (Last knights) | 2015.

#Televizija Pink

'