AKTUELNO

Krimi drama “Kolateral” iz 2004. večeras u 20.00 na Pink 2

Samo je u filmu „Intervju sa vampirom“ 1994. Tom Kruz igrao negativca, pa u dvosatnom krimiću „Kolateral“ (eng. Collateral) iz 2004, koje je večeras od 20.00 na Pink 2. U režiji majstora svog zanata – Majkla Mana, druga glavna uloga pripala je Džejmiju Foksu. Pre Kruza, za ulogu plaćenog ubice razmatrani su Kolin Farel, Edvard Norton i Rasel Krou, dok je taksistu umesto Foksa mogao da tumači Adam Sendler, Robert De Niro ili Kuba Guding Junior.

Foto: Promo

Međutim, tandem Kruz - Džejms odlično su obavili posao, a ozbiljno su se za njega i pripremali. Džejms je taksirao ulicama Los Anđelesa, dok je Tom ulazeći u ulogu plaćenog ubice koji svuda prolazi neprimećeno radio kao dostavljač robe za firmu “FedEks” i niko ga nije prepoznao. Nakon snimanja Džejmi Foks je izjavio kako je Tom Kruz jedne noći kupio brzu hranu za celu filmsku ekipu. Oni su dali sve od sebe za ovo ostvarenje, pa su čak scenu kada Džejmi Foks slupa taksi sa Tomom Kruzom na zadnjem sedištu, zaista sami i snimili. Džejmiju Foksu je uloga Maksa donela nominacije za Oskara i Zlatni globus, a filmu je umakao i Oskar za najbolju montažu.

Foto: Promo

Scenarista Stjuart Biti osmislio je opasnu priču, koja se odvija u sadašnjem vremenu u Los Anđelesu i može se zamisliti kao verodostojna. Naime, pratimo Maksa, vozača taksija, koji ima velike planove, ali i velike finansijeske probleme, i Vinseta, hladnokrvnog plaćenog ubicu na vrhuncu karijere.

Foto: Promo

Te sudbonosne noći Vinset seda u Maksovo taksi vozilo i nudi mu 600 dolara da ga vozi na nekoliko lokacija. Iako je to protiv pravila njegove službe, Maks prihvata ponudu u nadi da će tako rešiti neke svoje probleme. Ubrzo Maks otkriva da je Vinsent plaćeni ubica koji na svakoj adresi planira da likvidira po jednu osobu.

Tako Maks postaje žrtva Vinsentove igre u kojoj mu ostaje samo da se nada da će na kraju izvući svoju glavu na ramenima. Nakon te noći ni jedan od njih dvojice više neće biti isti.

Foto: Promo

U ostalim ulogama su: Džejda Pinket Smit, Mark Rafalo, Piter Berg, Brus MekGil, Havijer Bardem, Debi Mazar...

Ne propustite krimi dramu “Kolateral“ večeras u u 20.00 na Pink 2. Sve novosti o najpopularnijim filmskim ostvarenjima koja će se emitovati na kanalu Pink 2 potražite na Facebook stranici klikom OVDE. Autor: J. P.

#Džejmi Foks

#Film

#Kolateral (Collateral) | 2004.

#Pink 2

#Televizija Pink

#Tom Kruz

'