AKTUELNO

Triler drama “Arbitraža” na Pink Premium večeras u 20.00

Smeli rediteljski i scenaristički debi iz 2002. bivšeg hakera Nikolasa Jareckog, koji nas uvodi u svet multimilionera u triler-drami “Arbitraža” (Arbitrage), na programu Pink Premium je večeras u 20 sati. Za svoj prvenac reditelj je izabrao vrhunsku glumačku ekipu, koju predvodi Ričard Gir, iako je Jereckom prvi izbor bio Al Paćino. Girova partnerka u ovom ostvarenju je Suzan Sarandon, a oni su već igrali bračni par 2004. godine u filmu “Jeste li za ples?”. Priča se odvija u srcu ekonomskog života SAD, na Vol stritu u Njujorku, gde je i snimana, a zanimljivo je da je kuća glavnog junaka ista ona kuća u kojoj je sniman film “Đavo nosi Pradu”. U ostalim ulogama su: Tim Rot, Brit Marling, Leticija Kasta...

Foto: Promo

Osim o novcu i problemima koje muče multimilionere, ovaj napeti triler je ujedno i duboka studija lika, čemu je Ričard Gir posvetio posebnu pažnju tokom priprema.

Želeo sam da znam kako se ophode prema porodici, prijateljima, ljudima koji rade za njih. To je, po meni, daleko interesantnije od samog sveta finansija – rekao je Gir, koji je za ovu ulogu dobio odlične kritike, ali je ostao bez zvaničnih priznanja.

Foto: Promo

Krilatica filma glasi: dar da se kupi jeftino, a proda skupo imaju samo talentovani na tržištu. Upravo je to pokušao glavni junak ove priče, multimilioner Robert Miler, kada je pred 60. rođendan odlučio da proda svoje carstvo moćnoj banci, pre nego što se otkriju njegove mutne radnje.

Foto: Promo

Naviknut na luksuzan život, u kome uživa cela njegova porodica, Miler je uspeo od supruge i ćerke da sakrije svoje malverzacije. Ali, kada mu propadne plan prodaje, on se obraća sumnjivom tipu za kojeg se nadao da ga više nikada neće videti. Na sve to, detektivi u policiji su došli do ključnih dolaza koji bi Roberta mogli da nateraju na plaćanje dugova. U gotovo bezizlaznoj situaciji, počinju da ga brinu njegovi gresi više od dugova, te shvata da posao nije jedina stvar zbog koje treba da brine...

Foto: Promo

Ne propustite triler dramu “Arbitraža” večeras u 20 sati na PINK PREMIUM.Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Arbitraža (Arbitrage) | 2012.

#Film

#Pink Premium

#Ričard Gir

#Suzan Sarandon

#Televizija Pink

'