AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 4. januar.

Vremenska prognoza

LEDENI DANI SU STIGLI! Noćas nas očekuje iznenađenje!

Foto: Pixabay.com

Ujutru i pre podne očekuje se razvedravanje, posle podne na severu, a u toku noći i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će se ujutro i pre podne delimično razvedriti, ali popodne dolazi naoblačenje, a uveče i noću kiša i sneg. Najniža temperatura biće minus tri, najviša pet stepeni. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, uveče i noću zapadni i severozapadni.

Kurs Narodne banke Srbije

NBS: Kurs dinara miruje

Foto: Pixabay.com

Dinar tokom novogodišnjih praznika miruje prema evru, a zvanični srednji kurs će u sredu, 4. januara, iznositi 123,45 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,1 procenat na 117,0043 dinara za jedan dolar.

Stanje na putevima

MAGLA I POLEDICA STVARAJU PROBLEME! Evo gde je najteža situacija!

Foto: Pixabay.com

Novi talas hladnog vazduha stvara led i poledicu, što otežava kretanje vozila. Čak ni posipanje soli nema pravi efekat pri ovakvim vremenskim uslovima.

Magla stvara problem u nižim predelima, u Sremu, južnom Banatu, Pomoravlju i zapadnoj Srbiji. Iz AMSS savetuju vozače da po magli voze sa oborenim svetlima, a ukoliko imaju svetla za maglu, da obavezno budu upaljena.

Savet lekara

ČUDO U BEOGRADU! Devojku udario tramvaj, ona je pala, ustala, SKOČILA SA NADVOŽNJAKA, PA ISEKLA VENE!

Foto: Printscreen Youtube

-Provetravajte prostorije, oblačite se adekvatno i unosite dosta vitamina, jedite voće. Starije osobe i hronični bolesnici da ne izlaze nikako do podneva zbog klizavog terena i mogućeg pada. Dobro isplanirajte dan, Božić je pred nama, treba se dobro organizovati - rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

S.A.

#AMSS

#Hitna pomoć

#Informacije

#Kurs

#Servisni podaci

#Vreme

'