AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 9. januar.

VREMENSKA PROGNOZA

CRVENI METEOALARM OSTAJE NA SNAZI! Opasne vremenske prilike!

U Srbiji oblačno vreme, mestimično sa snegom. Na severu će popodne padavine prestati, uveče i tokom noći doći će do delimičnog razvedravanja. Najviša dnevna temperatura od minus 11 do minus šest stepeni. Vetar umeren severozapadni, u planinskim predelima povremeno jak. U Beogradu oblačno, povremeno sa slabim snegom. Popodne će padavine prestati, a tokom noći će doći do delimičnog razvedravanja. Najviša dnevna oko minus sedam stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Kurs dinara 123,59

Foto: Beta

Narodna banka Srbije je prodala na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra, pa će dinar danas, 9. januara, zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,5935 dinara za evro, objavila je NBS. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao za 0,1 procenat na 116,6857 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

SAOBRAĆAJ OTEŽAN, ali nema ZASTOJA!

Saobraćaj u Srbiji na važnijim magistralnim i regionalnim putevima u nižim predelima obavlja se otežano, ali bez zastoja. Zbog niskih temperatura, poledice, slabe vidljivosti, jakog vetra i snežnih nanosa može doći do zastoja i obustava saobraćaja na pojedinim deonicama puteva, saopštio je AMSS. Sneg pada u Banatu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Ka Kopaoniku iz AMSS-a preporučuju prilaz sa zapadne strane iz pravca Jošaničke Banje.

Foto: Tanjug AP

SAVET LEKARA

NOĆ U BEOGRADU: Dve osobe lakše povređene u nesrećama u Beogradu!

Foto: Pixabay.com

Dve osobe lakše su povređene u saobraćajnim nesrećama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ona savetuje da se iz kuće ne izlazi bez preke potrebe. Mnogima je danas prvi radni dani nakon novogodišnjih i božićnih praznika, pa je savet da se obuku slojevito i iz kuće ne izlaze bez šala i kape, rekla je Macura i dodala da je važno konzumirati tople napitke i vitamine. Ona je i hroničnim bolesnicima savetovala da, ukoliko mogu, ostanu kod kuće.

A.V.

#AMSS

#Dinar

#Evro

#Kurs

#Lekar

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Putevi Srbije

#RHMZ

#Savet

#Sneg

#Vreme

'