AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 5. januar.

Vremenska prognoza

UMERENO HLADNO SA SNEGOM! A od sutra NAS ČEKA I OVO!

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većem delu Srbije biće oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje ili povećavanje snežnog pokrivača. U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa snegom i poledicom, uz slab do umeren vetar, koji će posle podne povremeno biti i jak. Najniža temperatura biće oko minus jedan, a najviša dnevna jedan stepen.

Foto: Tanjug

Kurs Narodne banke Srbije

NBS: Evro danas 123,51 dinara

Foto: Pixabay.com

Dinar je danas oslabio za 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 123,5199 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je juče koštao 123,4512 dinara. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,5 procenata na 118,0427 dinara za jedan dolar. Prema američkoj valuti, dinar je slabiji za 1,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,5 procenata.

Stanje na putevima

OPREZNO VOZITE! SNEG otežava saobraćaj u Srbiji!

Putevi u Srbiji su mokri, na nekim ima raskvašenog snega, a na pojedinim deonicama u višim planinskim predelima ima i ugaženog snega, ili leda, pa iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) upozoravaju vozače na dodatni oprez u saobraćaju. Uslovi za vožnju su pravi zimski , što na pojedinim putevima može doneti usporenu vožnju sa povremenim prekidima u saobraćaju.

Foto: Pixabay.com

Savet lekara

Tri osobe povređene u udesima u Beogradu!

Foto: Pixabay.com

Portparol Hitne pomoći Nada Macura je zbog najavljenih ledenih dana, savetovala starije osobe, hronične bolesnike, majke sa bebama, trudnice, da ako mogu ostanu u kućama, a oni koji izlaze obavezno da stave duple kape i rukavice, da obuku toplu garderobu i nepromočivu obuću. Najvažnije je unositi vitamine, jesti voće i piti tople napitke. Trebalo bi i da se zastane pred kućom zbog adaptacije.

I. P.

#AMSS

#Prognoza

#Sneg

#Vreme

'