AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 07. januar.

Vremenska prognoza

LEDENI TALAS U SRBIJI! Koliko će trajati?

U većem delu Srbije će biti pretežno oblačno, vetrovito i veoma hladno, ponegde sa slabim snegom, uglavnom u planiniskim predelima, dok će na severu zemlje biti suvo, uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura biće od minus 15 do minus 10, na planinama oko minus 20, a najviša dnevna od minus 10 do minus šest stepeni. U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, veoma hladno i suvo, uz umeren do jak vetar, sevrozapadni krajem dana i u toku noći u slabljenju.

Foto: Pixabay.com

Kurs Narodne banke Srbije

NBS: Kurs dinara u ponedeljak 123,59

Foto: Pixabay.com

Narodna banka Srbije je prodala danas na međubankarskom deviznom tržištu 15 miliona evra, pa će dinar u ponedeljak, 9. januara, zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas, i zvanični srednji kurs će iznositi 123,5935 dinara za evro, objavila je NBS. Ovo je prva intervencija NBS na međubankarskom tržištu u 2017. godini, dok je prošle godine centralna banka prodala 980 miliona evra i kupila 820 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Stanje na putevima

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA u delovima Srbije i dalje NA SNAZI!

Zbog loših vremenskih prilika i dalje na snazi obustava saobraćaja za autobuse, kamione sa prikolicom i šlepere na autoputu između Aleksinca i Niša, kao i na delu puta od Niša ka Leskovcu i od Niša ka Dimitrovgradu. Kako se navodi u saopštenju Auto-moto saveza Srbije, prohodni su svi planinski prevoji poput Čestobrodice, Popadije, i Tresibabe. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, donelo je juče zbog bezbednosti građana rešenje o obustavi saobraćaja na auto-putu od Aleksinca do Leskovca.

Foto: Tanjug

Savet lekara

Foto: Pixabay.com

Lekari ne savetuju boravak na otvorenom bez preke potrebe, s obzirom na to da je temperatura ispod nule. Dan provedite u toplini doma, okruženi porodicom i u prazničnoj atmosferi. S tim u vezi, ne preporučuje se nekontrolisana konzumacija alkohola, a topli napici su u hladnim danima uvek dobrodošli. Unosite što više vitamina i minerala i doručkujte obilno.

I. P.

#AMSS

#Hitna pomoć

#Informacije

#Kurs

#Nada Macura

'