AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 6. januar.

VREMENSKA PROGNOZA

LEDENI DANI PRED NAMA: Evo kada nas očekuje malo lepše vreme!

U Srbiji će danas biti ledeni dan pretežno oblačno, vetrovito i veoma hladno vreme. Na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom uz stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima. Vetar umeren i jak, na planinama i Negotinskoj Krajini povremeno olujni, severni i severozapadni. Najviša dnevna do minus tri stepena. U Beogradu će biti pretežno oblačno, uglavnom suvo, vetrovito i veoma hladno. Najviša dnevna oko minus šest stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Dinar oslabio prema evru

Foto: Pixabay.com

Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,6197 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 1,3 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao za 0,2 procenta na 117,1862 dinara za jedan dolar. Prema američkoj valuti, dinar je slabiji za 2,2 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 3,1 procenat.

STANJE NA PUTEVIMA

Vozači OPREZNO na mostovima i nadvožnjacima zbog POLEDICE!

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta i odvija se usporeno zbog zimskih uslova vožnje, a iz AMSS upozoravaju vozače da budu oprezniji jer i pored intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu. Očekuje se da zbog Božića naročito u popodnevnim satima bude pojačan saobraćaj najviše na izlazu iz većih gradskih sredina, što može biti uzrok dužeg zadržavanja i na naplatnim rampama, kao i na našim graničnim prelazima.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

TEŽAK UDES NA AUTO-PUTU! Žena iz Turske hitno hospitalizovana!

Foto: Pixabay.com

Macura savetuje građane da postepeno prelaze na mrsnu hranu, da budu umereni u hrani i piću i da Badnji dan provedu u krugu porodice. Zbog ledenih dana preporučije toplu garderobu, pamuk, vunu ili veštačko krzno. Bez kape i rukavica ne izlaziti, treba piti tople napitke, supe čorbe, čajeve. Ona je rekla da je važno dobro se naspavati jer umor i neispavanost loše utiču na organizam u hladnim danima. Doručak treba da bude jači i treba redovno provetravati prostorije.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Dinar

#Dolar

#Evro

#Hitna pomoć

#Kurs

#Lekar

#Nada Macura

#Prognoza

#Put

#Savet

#Vreme

'