AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

13.00 - SRUŠIO SE AVION! Svi putnici poginuli!

Indonežanski teretni vojni avion Herkules C-130 srušio se danas u istočnoj provinciji Papui u lošim vremenskim uslovima, i svih 13 osoba na letelici je poginulo, saopštili su zvaničnici. Avion je prevozio 12 tona hrane i cementa iz Timika za Vamenu, na razdaljini od oko 200 kilometara, a srušio se samo nekoliko minuta pre planiranog sletanja, rekao je načelnik vazdušnih snaga Agus Supriatna.

14.32 - Vulin: Od sledeće godine bez poreza na humanitarni rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin podelio je paketiće štićenicima Doma za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu i tom prilikom najavio da će se u narednoj godini raditi na donošenju zakona kako bi se humanitarni rad oslobodio plaćanja poreza.

14.36 - MISTERIJA! Mrtva žena kod Ibarske magistrale! (FOTO+VIDEO)

Nepoznata žena (60), romske nacionalnosti, pronađena je mrtva jutros oko 7.40 časova u Železniku, samo 1,5 kilometara nedaleko od Ibarske magistrale. Na telu nije bilo gornjeg dela odeće.

Foto: Pink.rs

15.39 - BORBA NIJE USPELA Preminuo suprug učiteljice iz Srbobrana!

Žolt Šoltiš (29) iz Srbobrana, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja je dogodila 9.decembra, a u kojoj je poginula njegova supruga Andrea, preminuo je u Urgentnom centru u Novom Sadu i pored borbe lekara. Andrea i Žolt Šoltiš iza sebe su ostavili sina koji ima samo godinu i po dana.

17.03 - Bombaš samoubica Islamske države ubio najmanje 48 jemenskih vojnika

Najmanje 48 jemenskih vojnika danas je ubijeno, a više desetina ranjeno je u Adenu, u napadu bombaša samoubice, pripadnika takozvane Islamske države, javljaju agencije pozivajući se na vojne zvaničnike i lekare. U tom napadu je i mnogo ljudi ranjeno, a na meti su bili vojnici koji su se okupili kako bi primili plate u bazi u severoistočnom delu grada, naveli su isti izvori, prenosi AFP.

18.00 - PLENKOVIĆ: Izvinjavam se svima koji su povređeni natpisom Za dom spremni!

Predsednik hrvatske Vlade Andrej Plenković izvinio se zbog postavljanja ploče u Jasenovcu sa natpisom "Za dom spremni", ali kaže da je ona postavljena poginulim hrvatskim vojnicima. - Ja se izvinjavam onima koji su povređeni - rekao je Plenković na pitanje novinara hrvatske državne televizije oseća li potrebu da se izvini porodicama stradalih u Jasenovcu. On je dodao da mu je žao što je došlo do postavljanje te ploče i da "sa te strane ima solidarnosti".

17.30 - Autobusi ulaze u istočni Alep, ponovo kreće evakuacija

Pod nadzorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i sirijskog Arapskog crvenog krsta, autobusi za evakuaciju počeli su da ulaze u poslednju enklavu pod kontrolom pobunjenika u istočnom Alepu. Sirijski mediji su javili da će autobusi biti iskorišćeni za evakuaciju pobunjenika i civila, prenosi Rojters.

13.10 - AERODROM NIKOLA TESLA: SUDARILA SE DVA VOZILA!

Kako Pink.rs saznaje, danas oko 11 časova na platformi aerodroma "Nikola Tesla" došlo je do manjeg saobraćajnog incidenta u kom su učestvovala dva vozila. Nema veće materijalne štete, a ekipe su na terenu.

Foto: Beta

18.55 - SEDMORO UBIJENO, među žrtvama i TURISTI! Napad na policiju u Jordanu (VIDEO)

Najmanje sedam osoba je ubijeno u napadima naoružanih muškaraca koji su se desili na jugu Jordana, a među njima su i jedna kanadska državljanka, četvorica policajaca i dva civila. U napadima ima i dosta povređenih. Napad se desio u Karaku, 120 kilometara južno od Amana, turističkoj destinaciji poznatoj po jednom od najvećih tvrđava iz krstaškog perioda u regionu.

Vremenska prognoza - U Srbiji će sutra ujutro biti slab i umeren mraz i mestimično magla, a u toku dana u većini mesta biće pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura kretaće se od minus 10 do minus dva, a najviša od tri do sedam stepeni, dok će u mestima sa maglom biti od minus tri do nula stepeni.

#Aerodrom

#Avion

#Pregled vesti

'