AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

10.32 - NASTAVLJA SE SEDNICA:Mihajlović obrazlaže zakon o stanovanju!

Foto: Tanjug

Skupština Srbije nastavila je sednicu raspravom o više zakonskih predloga, među kojima je i Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada. U parlamentu, potpredsednica vlade ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obrazlaže predložene zakone.

10.44 - DAČIĆ U POSETI KINI: Glavne teme - bilateralna saradnja i međunarodna pitanja!

Od danas do 18. decembra prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić boraviće u zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini, gde će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o bilateralnoj saradnji i međunarodnim pitanjima.

11.58 - STEFANOVIĆ: Danonoćno radimo na slučaju oružja u Jajincima!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policija danonoćno radi na rasvetljavanju slučaja oružja pronađenog nedavno, nedaleko od porodične kuće premijera Aleksandra Vučića, u Jajincima. Stefanović je, međutim, rekao da ne može da govori o tome da, kako je rekao, ne bi bili upozoreni oni koji su izvršili to delo.

12.45 - DOBRA VEST ZA TRUDNICE! Novi Zakon štiti porodilje, a evo i kako!

U skupštinsku proceduru ušao je Predlog zakona o izmeni Zakona u radu, a koji će osigurati trudnice i porodilje za vreme odsustva sa posla. Zakon predviđa da, bez obzira na to koji ugovor o radu imaju, poslodavac neće smeti da ih otpusti. Ovim predlogom menja se član 187 u stavu 1, i on će ubuduće glasiti: "Za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta, odsustva sa rada radi posebne nege deteta i odsustva sa rada zbog privremene sprečenosti za rad duže od 30 dana poslodavac ne može zaposlenom da otkaže ugovor o radu."

14.35 - POČUČA OSLOBOĐEN! Nije kriv za ugrožavanje "Žena u crnom"!

Radomir Počuča, nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP, oslobođen je optužbi u slučaju ugrožavanja sigurnosti članica nevladine organizacije "Žene u crnom". Tokom izricanja presude rečeno je da je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela. Počuči je ukinuta mera zabrane napuštanja mesta prebivališta a NVO "Žene u crnom" su upućene na parnični postupak.

15.00 - Skot čestitao Vučiću na napretku Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom, koji mu je čestitao na na napretku na evropskom putu ostvarenom tokom godine i ponovio stav američke administracije da Vladi Srbije pruža punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija.

15.27 - Koliko vam novca treba za jelku i novogodišnje ukrase? (FOTO)

Svi koji ove godine planiraju da kupe novu jelku i ukrase, mogu da ih kupe u hipermarketima, na pijacama i kod Kineza. Cene plastičnih jelki u kineskim tržnim centrima, a i lokalnim prodavnicama kreću se od 250 dinara do 4.000 dinara.Jelke se po drugim prodajnim objektima mogu naći po ceni od 1.000 do 10.000 dinara. Jelki ima raznih, visokih, niskih, raskošnih i "siromašnijih", sa gušćim i razređenijim granama i iglicama.

Foto: Pink.rs

17.05 - Dobrovoljna HPV vakcinacija od sledeće godine

Ministarstvo zdravlja preduzelo je potrebne mere da naredne godine zvanično počne dobrovoljna HPV vakcinacija dečaka i devojčica uzrasta od 12 godina, rekao je danas državni sekretar ministarstva zdravlja Berislav Vekić. On je na javnom slušanju u Skupštini Srbije "Uloga i značaj HPV imunizacije" rekao da su na taj korak odlučili na osnovu preporuke republičkih stručnih komisija za infektivne bolesti, ginekologiju i Instituta za javno zdravlje.

18.10 - ŽIV IZGOREO! Evo u kakvim mukama je preminuo beskućnik iz Novog Sada (FOTO)

Foto: Tanjug

Policija u Novom Sadu privela je trojicu maloletnika zbog sumnje da su namerno zapalili beskućnika. Beskućnik Dragutin Todorović (64) iz Futoga preminuo je u bolnici, jer mu je izgorelo skoro celo telo, saznaje Pink.rs iz izvora bliskih policiji.

19.04 - Forbs: Evo ko je najmoćnija ličnost na svetu!

Ruski predsednik Vladimir Putin nalazi se na vrhu liste najmoćnijih osoba na svetu magazina Forbs, prenosi Tass. -Najmoćnija ličnost na svetu, već četiri godine zaredom. Ruski predsednik proširio je svoj uticaj na skoro svaki ćošak na planeti - od rodne zemlje preko Sirije, do američkih predsedničkih izbora. Putin nastavlja da dobija šta god poželi - navodi Forbs u obrazloženju.

Foto: Tanjug

VREME SUTRA

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno i hladno vreme, mestimično sa slabim snegom, dok će u Timočkoj krajini preovladjivati sunčano i malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U Beogradu će sutra ujutro povremeno padati slab sneg, a tokom dana biće uglavnom suvo, umereno do potpuno oblačno i hladno vreme, sa slabim i umerenim severozapadnim vetrom.

#Dan

#Pregled vesti

#Srbija

'