AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 12. jul.

VREMENSKA PROGNOZA

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano i malo svežije, ponegde na severu su ujutro mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, dok će se na jugu i jugoistoku zadržati veoma toplo vreme, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Tokom noći u severnim i zapadnim krajevima očekuje se naoblačenje sa osetnim padom temperature, pojačanim severozapadnim vetrom, ponegde s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će i danas ostati na približno istom nivou prema evru kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 120,2585 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti jači prema evru za 1,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,5 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 2,7 posto.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Očekuje se umeren intezitet saobraćaja, koji se na frekventnijim putnim pravcima danas odvija bez vanrednih zastoja i prekida, sa uobičajenim vremenom zadržavanja na naplatnim rapama, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Vozačima se savetuje da izbegavaju putovanja u najtoplijem delu dana i da prave češće pauze.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

Građanima će prijati blako osveženje. Ipak, kako se i danas očekuju visoke temperature poseban oprez se savetujue starijim osobama i radnicima na otvorenom, koji moraju da piju što više vode i često se odmaraju. Prema rečima lekara, i dalje postoji opasnost od kolapsa na javnom mestu izazvanih vrućinom zbog čega je najbolje izbegavati najtopliji deo dana.

Foto: Pixabay.com

#Informacije

#Servisni podaci

'