AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 5. jul.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije Najniža temperatura kretaće se od 10 do 17, a najviša od 27 do 31 stepen Celzijusa. I u Beogradu se predviđa pretežno sunčano i toplije. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura biće oko 17, a najviša oko 30 stepeni.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Nakon višenedeljnog jačanja dinar će oslabiti prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 120,7205 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 1,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,1 procenat. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabioza 0,4 posto na 106,3992 dinara za jedan dolar.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj kroz Srbiju je umerenog je intenziteta, a na naplatnim rampama prolazi se bez dužih zadžavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja dužih od 30 minuta. Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na prelazu u Horgošu su oko 90 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Tokom protekle noći Hitna pomoć je intervenisala 118 puta, od toga 28 na javnom mestu. U beogradskom naselju Rušanj tokom noći je izbio požar, a beba od dva i po meseca je iz preventivnih razloga prevezena u dečiju kliniku u Tiršovoj, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Meteorolozi za danas i naredne dane najavljuju porast temperatura u Srbiji, pa bi građani trebalo da se ne izlažu mnogo suncu, da dan provedu u hladovini, kao i da piju dosta tečnosti i jedu voće.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Informacije

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Savet

#Servisni podaci

'