AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 11. jul.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, s temperaturom do 40 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko 25, a najviša dnevna oko 38 stepeni. U Srbiji će u sredu biti pretežno sunčano, u većini mesta malo svežije, a samo na jugu i jugoistoku i dalje veoma toplo.

Foto: Pink.rs

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će biti jači prema evru za 1,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,6 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 2,7 posto. Dinar će mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 120,2575 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Vozače danas očekuje umeren intenzitet saobraćaja, koji se na frekventnijim putnim pravcima odvija bez vanrednih zastoja i prekida, sa uobičajenim vremenom zadržavanja na naplatnim rampama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Visoke temperature za koje meteorolozi kažu da će u Beogradu danas dostići i 37 podeljak Celzijusove skale, opasne su za sve građane ali najugroženiji su stariji i radnici na otvorenom, koji moraju da piju što više vode i često se odmaraju, kaže portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Najosetljiviji su, rekla je, stariji građani koji često nisu ni svesni koliko je u stvari toplo.

Foto: Pink.rs

#AMSS

#Kurs

#Vreme

'