AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 6. jul.

VREMENSKA PROGNOZA

Foto: Pixabay.com

U Srbiji se narednih dana očekuje veoma visoke temeprature i do 38 stepeni, upozorio je Republički hidro meteorološki zavod. U većini mesta maksimalna temperatura će biti izmedu 32 i 36 stepeni, a u nedelju i početkom naredne sedmice (10. i 11. jula) lokalno može dostići i do 38 stepeni.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Foto: Pixabay.com

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 120,4881 dinar za evro, što je nova rekordna vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone, objavila je Narodna banka Srbije.

STANJE NA PUTEVIMA

Foto: Tanjug

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta, saopstio je jutros Auto-moto savez Srbije. Na važnijim putnim pravcima saobraćaj je trenutno umerenog inteziteta i odvija se bez zastoja.

SAVET LEKARA

Foto: Pixabay.com

Zbog najavljenih visokih temperatura, jako je važno zaštititi se od jakog sunca i toplotnog udara. Najbolje je ne napuštati kuću u periodu od 11 do 17 časova, kada je sunce najjače, zaštititi glavu šeširom i unositi što više tečnosti, pre svega vode, koja je u vrelim danima neophodna za normalno funkcionisanje organizma.

#AMSS

#Kurs

#Lekar

#Vreme

'