AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 4. jul.

VREMENSKA PROGNOZA

Vreme će biti sunčano i malo toplije uz slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti od 12 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije, sa jutarnjom temperaturom oko 15 stapeni a najvišom dnevnom oko 27 stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE

Dinar će mirovati prema evru i zadržaće se na približno istom rekordnom u ovoj godini nivou na kom je bio danas, a zvanični srednji kurs iznosiće 120,5112 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj kroz Srbiju umerenog je intenziteta na glavnim putnim pravcima i na naplatnim rampama, saopštilo je jutros Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja dužih od 30 minuta.

Foto: Beta

SAVET LEKARA

S obzirom na to da su temperature visoke, važno je ne izlagati se suncu u najtoplijem delu dana - od 11 do 17 časova, zaštititi kožu, a posebno glavu i unositi što više tečnosti. Treba se čuvati respiratornih infekcija, a u ovim danima je posebno povećan broj ujeda krpelja, te se savetuje oprez u prirodi. U slučaju da primetite ujed, odmah se obratite lekaru, kako bi obučeno lice izvadilo krpelja na adekvatan način.

Foto: Pixabay.com

#Kurs

#Lekar

#Put

#Vreme

'