AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 31. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo, a uveče i tokom noći moguć je lokalni razvoj oblačnosti i pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren, zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od 10 do 17, najviša dnevna od 28 do 32 stepena. U Beogradu sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura oko 17, najviša oko 31 stepen.

Foto: Promo

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će ojačati prema evru za 0,1 odsto i stići do novog najvišeg nivoa u ovoj godini prema jedinstvenoj valuti, a zvanični srednji kurs će iznositi 122,6617 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti jači za 0,4 odsto nego pre mesec dana, a za isti procenat će biti jači i na godišnjem nivou. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 0,7 procenata.

Foto: Printscreen Instagram/Pixabay

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umeren, putevi su suvi i prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Iz AMSS-a podsećaju vozače da zbog velikog broja radova na putu budu strpljiviji i tolerantniji, jer su mopući zastoji i usporena je vožnja. Za putnička vozila na našim graničnim prleazima, prema podacima Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Foto: TvPink Printscreen

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu se dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojma nije bilo teže povređenih, rkela je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas treba izbegavati izlaganje suncu od 11 do 16 časova, jer je visok stepen UV zračenja, a ako neko mora da bude napolju, trebalo bi telo da namaže zaštitnim kremama, a na glavu da stavi šešir, ili kačket. Treba unositi što više tečnosti i ne preterivati sa fizičkim aktivnostima.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Lekar

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

'