AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 1. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

Jutro će biti sveže, po kotlinama ponegde kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano. Sredinom dana i poslepodne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava kiše ili pljuskova s grmljavinom, saopštio je RHMZ. Duvaće slab i umeren vetar, uglavnom jugoistočni. U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do šest stepeni, a najviša dnevna oko 22 stepena Celzijusa.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Narodna banka Srbije je kupila je 40 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, i zvanični srednji kurs dinara će u sredu, 3. maja, biti 123,1888 dinara za evro, objavila je NBS. Ovo je prvi put u ovoj godini da NBS interveniše kupovinom evra na međubankarskom deviznom tržištu, na kom je od početka godine prodala 345 miliona evra radi sprečavanja većih oscilacija.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra se obavlja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, a na naplatnim rampama i graničnim prelazima nema gužve, saopštio je AMSS. Prvomajski uranak, ali i toplije vreme razlog je većeg broja vozila i malo pojačanog saobraćaja na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima. Prema poslednjim informacijama, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

U balonu za fudbal sinoć je muškarac od 20 godina zadobio povrede stomaka i grudnog koša vatrenim oružjem i prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Treba iskoristiti današnji dan i provesti ga u prirodi. Ipak, ko roštilja treba da vodi računa i da bude siguran da posle piknika ugasi vatru i da ne sotavlja nered za sobom. Potrebno je zaštititi se od krpelja i drugih insekata.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Granični prelaz

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#RHMZ

#Savet

'