AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 3. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će prepodne biti promenljivo oblačno sa dužim periodima sunčanog vremena, a od sredine dana s kišom i pljuskovima s grmljavinom, a moguć je i grad, naročito na severu i zapadu zemlje. Vetar će biti slab, a na jugu Banata i u Pomoravlju umeren, povremeno jak. Najniža temperatura od osam do 16 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 28 stepeni. U Beogradu će prepodne biti promenljivo oblačno, poslepodne i uveče povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 123,1888 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je danas prema evru jači za 0,6 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 0,5 odsto.Indikativni kurs dinara prema dolaru porastao je za 0,3 procenta na 112,9758 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 2,6 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,3 procenta.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Pojačan je intenzitet saobraćaja i veći je broj vozila na prilaznim putevima većih gradskih sredina, ali i u gradovima u Srbiji, što je i očekivano za prvi radni dan posle praznika, saopštio je jutros AMSS. Tokom dana mogući su pljuskovi, što će usporavati saobraćaj, pa vozači treba da  budu strpljivi i tolerantni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima, prema informacijama uprave granične policije, nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu su povređene tri osobe, jedna u saobraćajnoj nezgodi, a u dva odvojena incidenta povređena su još dva mladića, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura. Macura apeluje na građane da budu tolerantniji i da ne reaguju na prvi mah. Potreban je i oprez u saobraćaju. Raditi na mentalnom zdravlju, jer je prethodnih dana bila prisutna depresivnost. Treba se čuvati virusnih infekcija uzimanjem vitamina, paziti se i krpelja i komaraca.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'