AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 21. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Više padavina se očekuje u centralnim i južnim krajevima. Posle podne u severnim krajevima doćiće do delimičnog razvedravanja. Duvaće umeren i jak severni vetar, severozapadni krajem dana i u toku noći u slabljenju.

Foto: Pixabay.com

KURS DINARA NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će u ponedeljak, 22. maja, ojačati za 0,1 odsto prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 123,0374 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Vozače na putevima u Srbiji očekuje slabiji saobraćaj, mokri i klizavi kolovozi zbog čega im se savetuje oprezna vožnja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). AMSS je upozorio vozače na brojne odrone na putevima kroz stenske useke, kao i na nanose zemlje zbog bujičnih potoka. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima Srbije za putnička vozila nema zadržavanja dužih od 20 minuta.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

SAVET LEKARA

Iskoristiti dan u periodu od 11 do 15 sati, jer će tada biti lep dan za šetnju, i prestaće kiša. Neka ljudi iskoriste vikend za društvo i druženje jer je to lek protiv apatije. Loše vreme utiče i na raspoloženje, ali nemojte da vas kiša pokoleba.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Dinar

#Informacije

#Kurs

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Savet

'