AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 4. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, malo svežije vreme, mestimično sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 8 do 14, a najviša od 22 do 25 stepeni. I u Beogradu promenljivo oblačno i malo svežije sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura 14, najviša 22 stepena.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 123,2220 dinara za evro, i gotovo je na istom nivou kao dan ranije, objavila je NBS. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 odsto na 112,9130 dinara za jedan dolar. Prema američkoj valuti, dinar je jači za 2,7 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 5,5 procenata.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta, a vozače očekuju mokri i klizavi putevi, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na putevima se očekuje dobra prohodnost bez zastoja i prekida, ali iz AMSS-a upozoravaju vozače da zbog pljuskova koji mogu direktno da utiču na vožnju, budu obazriviji. Na graničnim prelazima za putnička vozila, prema informacijama uprave granične policije, nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Foto: Beta

SAVET LEKARA

U tri saobraćajne nezgode koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređeno je 10 osoba, rekla je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas bez kišobrana ne treba izlaziti iz kuće. Vozači da budu oprezniji u saobraćaju. Treba se čuvati respiratornih infekcija, konzumirati voće povrće i vitamine. Dobro raspoloženje je danas preporučljivo.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'