AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 2. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, ali se poslepodne uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju kratkotrajna kiše ili pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U većem delu zemlje duvaće slab vetar, koji će na jugu Banata i u Pomoravlju biti umeren, povremeno jak. U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Narodna banka Srbije je kupila je 40 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, i zvanični srednji kurs dinara će u sredu, 3. maja, biti 123,1888 dinara za evro, objavila je NBS. Ovo je prvi put u ovoj godini da NBS interveniše kupovinom evra na međubankarskom deviznom tržištu, na kom je od početka godine prodala 345 miliona evra radi sprečavanja većih oscilacija.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je umeren, putevi su prohodni, a u planinskim predelima kolovozi su mokri i mogući su odroni, pa je potrebna opreznija vožnja, saopštio je AMSS. Tokom dana moguća je kiša u južnim i centralnim delovima Srbije, pa se očekuju mokri i klizavi kolovozi. U ranim popodnevnim časovima očekuju se gužve na putevima, naročito na prilazima gradovima, naplatnim rampama Stara Pazova i Šimanovci i na delu auto-puta Ljig Preljina.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno sedam osoba, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Treba iskoristiti lep dan i što više vremena provesti u prirodi. Hronični bolesnici redovno da uzimaju prepisanu terapiju i da se ne zamaraju previše. Potrebno je uzimati i vitamine, jesti voće i povrće i unositi dovoljno tečnosti, a dobro je i imati uz seve flašicu sa vodom.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Hitna pomoć

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'