AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 30. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti sunčano i toplo, jutaranja temperatura će se kretati od 9 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni. U Beogradu takođe sunčano i toplo vreme uz slab jugoistočni vetar, a temperature će se kretati od 16 do 29 stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar je danas uz neznatno pomeranje prema evru, dostigao novi najviši nivo prema jedinstvenoj valuti u ovoj godini, i zvanični srednji kurs iznosi 122,7429 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,1 odsto na 109,8469 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,2 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem jači za 1,1 posto.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta na auto-putevima i svim frekventnijim pravcima, a kolovozi su suvi i prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na naplatnim rampama nema zadržavanja. Dodatna opreznost i strpljenje potrebni su na putrevima gde se izvode radovi.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Tokom noći u beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hronični bolesnici ne bi trebalo da se bave preteranom fizičkom aktivnošću. Ne treba se izlagati suncu od 11 do 16 časova, a ako ste ipak napolju koristite kreme za zaštitu od sunca. Čuvati se virusnih infekcija, konzumirati voće i povrće i unositi dovoljno tečnosti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'