AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 12. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će jutro biti oblačno, mestimično s kišom, tokom dana pretežno sunčano, a kasnije poslepodne, uveče i noću promenljivo oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na severu i zapadu, saopštio je RHMZ. Vetar će biti slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni, a na jugu Banata i istoku slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od deset do 17, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE

Dinar će se nastaviti mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,1978 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti jači za 0,5 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,3 procenta. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,0 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 5,1 procenat.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, što je i očekivano za poslednji radni dan u sedmici, a odvija se po mokrim kolovozima, saopštio je AMSS. Iz AMSS-a savetuju vozače da zbog uslova u saobraćaju i mogućih pljuskova, budu oprezniji za volanom i da drže veće odstojanje. kao i da ne ulaze u rizična preticanja. Posebnu pažnju treba imati na putevima kroz stenske useke i klisure, duž rečnih korita i u planinskim predelima zbog mogućih odrona.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe lakše povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas se treba slojevito obući i poneti kišobran. Hronični bolesnici ne treba da se bave preteranom fizičkom aktivnošću i redovno da uzimaju prepisanu terapiju. Svi učesnici u saobraćaju da budu oprezni zbog kiše. Treba biti pozitivan, a to je najbolje u dobrom društvu.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'