AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 9. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

Više padavina biće u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura kretaće se od osam do 12, najviša do 14 na zapadu, a do 20 stepeni na istoku. U Beogradu će biti pretežno oblačno i sveže vreme, povremeno sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura 11, najviša 16 stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Zvanični srednji kurs dinara prema evru biće 123,0919 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije, a ovo je nova najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone od početka ove godine. Dinar će prema evru biti jači za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,2 procenta. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,4 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,3 procenta.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Vozače danas očekuju mokri kolovozi i smanjena vidljivost zbog kiše i niske oblačnosti, koje mogu dovesti do povremenih zastoja u saobraćaju, saopštio je AMSS. Iz AMSS-a apeluju na vozače da, kako zbog vremenskih prilika, tako i zbog radova na putu prilagode brzinu i poštuju postavljenu signalizaciju, kao i da drže veće odstojanje između vozila. Zbog radova je na pojedinim deonicama usporena vožnja, a mogući su kraći zastoji, pa je vozačima potrebno više strpljenja i tolerantnosti.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ni danas ne izlazite iz kuće bez kišobrana, budite oprezni u saobraćaju, naročito vozači kada prolaze pored škola i vrtića. Konzumirajte vitamine, voće, povrće i unosite dovoljno tečnosti, kako bi se zaštitili od virusnih ifekcija. Budite lepo raspoloženi, jer nam stiže i lepše vreme narednih dana.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Kurs

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Vreme

'