AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 10. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će jutro po kotlinama biti maglovito, na severu pretežno vedro i hladno, a na jugu oblačno još ponegde s kišom, dok će tokom dana u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, saopštio je RHMZ. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 3 do 10, najviša dnevna od 15 do 18 stepeni. U Beogradu jutro hladno, a tokom dana pretežno sunčano i sveže, uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće oko šest, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će se zadržati na približno istom nivou i zvanični srednji kurs će iznositi 123,1369 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti jači za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,2 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,3 odsto na 113,0007 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,6 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,4 procenta.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Vozaće ovog jutra očekuje umeren intenzitet saobraćaja i dobra prohodnost na putevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na pojedinim deonicama na jugu u jugozapadu zemlje, kolovozi su još uvek vlažni, pa je potrebno prilagoditi brzinu uslovima na putu. Velike probleme vozačima predstavljaju sve češći odroni zemlje i kamena poslednjih dana, kojih ima i pored intenzivnih intervencija putara.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

Protekle noći u Beogradu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su tri muškarca lakšre povređena, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Od danas nas očekuje lepše vreme, koje treba iskoristiti i provesti što više vremena napolju. Hronični bolesnici treba da se čuvaju promena vremena, da redovno uzimaju prepisanu terapiju i idu na kontrolu. Čuvati se respiratornih infekcija konzumiranjem voća povrća i uzimanjem vitamina.

Foto: Beta

#AMSS

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Vreme

'