AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 06. maj.

Vremenska prognoza

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će biti promenljivo oblačno u većem delu sa sunčanim intervalima. U Beogradu će biti promenljivo oblačno. Ujutro je moguća kratkotrajna kiša, a tokom dana biće sunčanih intervala. Najniža temperatura oko 12 stepeni, a najviša oko 21 stepen.

Foto: Tanjug

Kurs Narodne banke Srbije

Foto: Pixabay.com

Dinar će u ponedeljak, 8. maja, ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 123,1484 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Stanje na putevima

Vozače u toku dana očekuju promenljive vremenske prilike, koje će u pojedinim krajevima Srbije usloviti mokre i klizave kolovoze, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Česte promene vremena vožnju čine napornijom i zahtevnijom, a vrlo često su i uzrok povećanog broja saobraćajnih udesa, posebno ukoliko brzina i kretanje nisu prilagođeni uslovima na putu.

Foto: Pink.rs

Savet lekara

Foto: Pixabay.com

Zbog moguće pojave magle, više računa u slučaju da izlaze napolje, treba da povedu astmatičari. Bitno je redovno uzimati terapiju i redovno proveravati pritisak. Dan će biti težak posebno za one koji pate od niskog pritiska. Šetnja, rekreacija, lagana fizička aktivnost, redovni obroci i unošenje vitamina se preporučuju.

#AMSS

#Informacije

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Vreme

'