AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 11. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo a uveče i tokom noći očekuje se umereno naoblačenje, ponegde sa kiŠom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata i planinama povremeno i jak. Najniža temperatura od 3 do 9, najviša od 22 do 27 stepeni, saopštio je Hidrometerološki zavod Srbije. I u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Uveče naoblačenje, tokom noći povremeno kiša. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar danas miruje prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,1856 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti jači za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,3 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas oslabio za 0,2 odsto na 113,2950 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 4,8 procenata.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta, a obavlja se po suvim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Sa lepim vremenom sve je više biciklista, motociklista i pešaka, pa se vozačima savetuje veći oprez, kao i prilagođena brzina uslovima u saobraćaju. Na mnogim deonicama se izvode radovi na putu, pa je i tu potrebna veća opreznost i tolerancija , a vozači treba i da poštuju postavljenu signalizaciju.

Foto: Pixabay.com

SAVET LEKARA

Svi koji danas budu izlazili napolje od 11 do 16 časova, neka obavezno zaštite glavu šeširom ili kačketom, a kožu nek namažu sredstvom sa UV zaštitom, jer će indeks zračenja biti visok. Ko je u mogućnosti nek izbegne sunce u to vreme. Hronični bolesnici da uzimaju rednovno prepisanu terapiju, a učesnici u saobraćaju da budu pažljiviji.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Kurs

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'