AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 8. maj.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren, povremeno jak zapadni i severozapadni vetar. U Beogradu promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 12, najviša dnevna oko 17.

Foto: Andrej Nihil

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,1484 dinara za evro, objavila je NBS. Ovo je najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone od početka ove godine, dok je najniža zabeležena 3. i 13. februara, kada je kurs iznosio 124,0174 dinara za jedan evro.Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao u petak za 0,1 odsto na 112,1468 dinara za jedan dolar.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta, a odvija se po mokrim kolovozima, saopštio je AMSS. Vozači bi trebalo da budu pažljiviji zbog mokrih kolovoza i udarnih rupa, jer je tokom noći padala kiša, a u pojedinim delovima Srbije pada i ovog jutra, apeluju iz AMSS-a. Treba prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu, naročito na deonicama gde se izvode radovi. Posebnu pažnju u vožnji treba obratiti na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure zbog česte pojave odrona.

Foto: TvPink Printscreen

SAVET LEKARA

U Beogradu se tokom noći nije dogodila nijedna saobraćajna nezgoda, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas ne treba izlaziti iz kuće bez kišobrana, jer je moguća kiša. Treba se čuvati respiratornih infekcija, uzimanjem vitamina i konzumiranjem voća i povrća. Učesnici u saobraćaju treba da budu strpljivi i tolerantni.

Foto: Tanjug

#AMSS

#Granični prelaz

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'