AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 18. januar.

Vremenska prognoza

VREME: Oblačno i hladno! A evo kada će prestati da pada sneg!

U većem delu Srbije će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito vreme, mestimično sa snegom. Jutarnja temperatura od minus šest do minus dva, a najviša dnevna od minus tri do nula. Vetar umeren i jak, na istoku i na planinama povremeno i olujni, istočni i severoistočni uz lokalno stvaranje snežnih nanosa. U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom i umernim, povreno jakim istočnim vetrom. Jutarnja temperatura oko minus četiri, a najviša dnevna oko minus jedan.

Foto: Pixabay.com

Stanje na putevima

VOZAČI OPREZNO, na pojedinim deonicama ima POLEDICE!

Foto: Tanjug

Saobraćaj na putevima u Srbiji je usporen zbog zimskih uslova vožnje, najviše snega je palo u južnim, jugoistočnim, istočnim i zapadnim krajevima naše zemlje, dok je na pojedinim deonicama došlo i do stvaranja manjih snežnih nanosa. Iz AMSS-a upozoravaju vozače da budu pažljiviji u vožnji, jer i pored intenzivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili izraženu poledicu.

Kurs evra

Evo kolika je vrednost dinara danas

Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,8359 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru biti slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 0,8 odsto.

Foto: Pixabay.com

Savet lekara

Tri osobe povređene u udesima u Beogradu!

Foto: Pixabay.com

U Beogradu, kako je saopšteno, nema zagađenja, te je vrlo važno i preporučljivo provetravati prostorije u kojima se boravi, posebno ako je reč o radnom prostoru, u kojem boravi više ljudi. Za one najhrabrije, doktorka Nada Macura preporučuje šetnju, ali uz oprez zbog poledice.

I. P.

#AMSS

#Informacije

#Prognoza

#Vreme

'