AKTUELNO

Budite uz Novo jutro Televizije Pink i saznaćete sve aktuelne informacije na jednom mestu!

U "Novom jutru" gledaćete:

- Štampu danas prelistavamo sa Nikolom Vrzićem, novinarom "Pečata", Sašom Adamovićem, istoričarom i Sašom Milovanovićem, direktorom "Srpskog telegrafa".

- O uspesima lekara Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" slušamo gotovo svakodnevno. A koje će sve nove metode lečenja lekari ove institucije početi da primenjuju u narednom periodu, otkriće nam direktor Instituta , prof. dr Milovan Bojić.

- Novi sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih institucija Kosova Hašima Tačija u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biće održan početkom septembra. Kako do doći kompromisnog rešenja kojim bi obe strane bile zadovoljne, tema je za Milovana Drecuna, predsednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju i Petra Petkovića iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Koliko dece u Srbiji danas čeka na transplantaciju bubrega, u kom uzrastu se kod mališana može izvesti ovaj zahvat i koje su prednosti rane transplantacije bubrega u odnosu na dugotrajnu dijalizu, tema je o kojoj ćemo razgovarati sa dr Natašom Stajić, načelnicom Odeljenja nefrologije u Institutu majka i dete i Miljanom Ćorović, devojkom kojoj je pre 13 godina transplantiran bubreg, zahavaljujući kojem ona danas vodi normalan život.

- Građani Srbije u proseku piju 2,7 šoljica kafe dnevno. A kako kafa utiče na organizam, koje su to njene dobre, a koje loše strane reći će nam prim. dr Petar Borović.

- U rubrici Pod reflektorima ugostićemo glumca Milorada Mikija Damjanovića sa kojim ćemo razgovarati o novim predstavama koje sprema za jesenju sezonu.

- Spisateljica Ljiljana Šarac predstaviće nam njen novi roman pod nazivom "Starija" koji će se od danas naći u prodaji, a koji govori o ljubavi starije žene i mlađeg muškarca.

- U rubrici Hit jutra ugostićemo dr Neleta Karajlića koji će nam predstaviti njegovu novu pesmu "Nedelja kad je otišao Hase 2", ali i otkriti šta sve sprema za koncert koji će 16. avgusta održati na Beer festu.

- U poslednjem satu naše emisije ugostićemo bivšu učesnicu "Zadruge" Lunu Đogani.

#Novo jutro

#najava

'