AKTUELNO

Akciona drama “Hana” noćas u 02.00 na Pink Premium

Dugo je priča Seta Lokheda čekala ekranizaciju, proglašavana je dva puta najbojim neiskorišćenim scenariom, Deni Bojl je bio zainteresovao za nju, ali je tek 2011. britanski reditelj Džo Rajt snimio akcionu dramu “Hana” (eng. Hanna), koja je noćas u 02.00 na programu Pink Premium. Interesantnu priču o šestnaestogodišnjoj tinejdžerki obučenoj da ubija iznela je mlada Serše Ronan, Irkinja rođena 1994. godine u Bronksu. Ona je od malih nogu pred kamerama i već tri puta je bila nominovana za Oskara i druge najznačajnije filmske nagrade, od kojih je ove godine ovenčana Zlatnim globusom za glavnu ulogu u filmu “Bubamara” (eng. Lady birgs).

Foto: Promo

Serše (što na irskom znači “sloboda”), je imala ozbiljne pripreme za ovo ostvarenje, a između ostalog, dva meseca je po četiri sata dnevno vežbala borbenu taktiku sa Denom Inošantanom, nekadašnjim trening partnerom Brusa Lija. Uspela je ova nežna plavooka dama da prikaže surovost, a nije se libila ni da zabote nož u telo jelena, kome su, doduše, unutrašnji organi koje je čistila bili lažni. Kako bi postigao jači vizuelni efekat, reditelj je izbledeo njene već svetle obrve, pokušavajući da izgledom asocira na belog vuka. Njenog oca u filmu tumači Erik Bana, a operativku obaveštajne službe - Kejt Blanšet, koju je bivši agent CIA savetovao kako da gradi lik.

Foto: Promo

Ova avanturistička akcija sa neočekivanim, a veoma umesnim segmentima humora, vodi nas od zimskih pejzaža Finskih šuma, preko pustinja Maroka, do živopisnog Berlina, a boji je muzika britanskog elektro dvojca “Chemical Brothers“. U Berlinu je vidljiv i grafit čuvenog uličnog umetnika Benksija.

Foto: Promo

Pod krilaticom “Nevinost može biti smrtonosna”, na početku filma upoznajemo tinejdžerku Hanu, koju otac, bivši pripadnik CIA, u divljini finskih šuma obučava da postane snažna, izdržljiva i da misli kao vojnik. Ona živi drugačije od svojih vršnjaka, jer otac od nje stvara savršenog ubicu. Iako je i dalje u pubertetu, Hana doživljava žestoku prekretnicu u životu kada dobije prvi zadatak.

Foto: Promo

Ona tajno putuje po Evropi, izbegavajući agente koje je za njom poslala nemilosrdna operativka obaveštajne službe, i sama obavijena velom tajni. Kako se približava svom krajnjem cilju, Hana se suočava sa šokantnim saznanjima o svom postojanju i neočekivanim pitanjima o sopstvenoj ljudskosti.

Foto: Promo

Ne propustite akciju “Hana” noćas u 02.00 na PINK PREMIUM. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Chemical Brothers

#Erik Bana

#Film

#Kejt Blanšet

#Pink Premium

#Serše Ronan

#Televizija Pink

'