AKTUELNO

Akciona avantura “Robin Hud” večeras u 22 sata na Pink Premium

Visokobudžetni epski spektakl iz 2010. u režiji slavnog Ridlija Skota – “Robin Hud” (eng. Robin Hood), na programu Pink Premium je večeras od 22 sata. U naslovnoj ulozi našao se Rasel Krou, kome je ovo bila peta saradnja sa Skotom, počevši od 2000. godine i filma “Gladijator”, koji mu je doneo jedinog Oskara u bogatoj karijeri.

Foto: Promo

Bilo mu je 45 godina kada je prihvatio ulogu pobunjenika iz Šervudske šume, što ga je učilo najstarijim tumačem lika Robina Huda. Trudio se Rasel da iznese tu ulogu, izučavao je lik, bio na dijeti da smanji kilažu, učio je gađanje lukom i strelom i puštao je kosu tokom trogodišnjih priprema (zbog čeka je u dva filma nosio periku da je sakrije), ali je pred snimanje odlučio da je ošiša. Ipak, ovaj novozelanski glumac sa holivudskom karijerom nije uspeo pravilo da akcentuje engleski jezik, zbog čega je trpeo kritike javnosti. Teško je to podnosio, pa je jednom napusio emisiju radija Bi-Bi-Si kada je voditelj pokrenuo tu temu. Dvostruka oskarovka, Kejt Blanšet, je u glavnoj ženskoj ulozi, a u ostalim su: Mark Strong, Mark Luis Džouns, Deni Hjuston i drugi.

Foto: Promo

Robin Hud je junak iz engleskih srednjovekovnih narodnih priča, pobunjenik i odmetnik iz Šervudske šume, koja se nalazi u blizini grada Notingema u Engleskoj. U ovom filmu ga pratimo dok se sa svojom bandom pljačkaša suprotstavlja korupciji u lokalnom selu, kako bi uspostavili ravnotežu moći između novopostavljenog kralja i njegovih podanika. Uz to, Robin se zaljubljuje u temperamentnu udovicu Lejdi Merion, koja je skeptična u vezi sa identitetom i motivima ovog buntovnika iz šume.

Foto: Promo

U zemlji oslabljenoj decenijama ratovanja, propaloj usled loše vladavine novog kralja i osetljivoj na pobune iznutra i pretnje izdaleka, Robin i njegovi ljudi upuštaju se u opasnu avanturu iz koje izlazi kao večni simbol slobode za svoj narod.

Foto: Promo

Ne propustite avanturu “Robin Hud” večeras u 22.00 na PINK PREMIUM. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Film

#Kejt Blanšet

#Pink Premium

#Rasel Krou

#Ridli Skot

#Robin Hud (2010)

#Televizija Pink

'