AKTUELNO

Duhovita ratna drama “Jedan savršen dan“ u 02.00 na PINK PREMIUM

Madriđanin Fernando Leon de Aranoa režirao je po knjizi “Dejarse llover” Paule Farias 2015. godine sentimentalnu, tešku i duhovitu ratnu dramu “Jedan savršen dan” (Perfect Day), koja se odvija na tlu Bosne i Hercegovine, a na programu Pink Premium kanala je noćas, dva sata nakon ponoći.

Film koristi humor kao distancu od surove realnosti, komedija najluđa i odlučna, a ujedno i očajna, često se događa u samom središtu tragedije, jer ne postoji mesto na zemlji gde je to više potrebno - rekao je reditelj.

Foto: Promo

Iako je film sniman u Španiji, i u američko-španskoj koprodukciji, dobio je odlične kritike zbog realnog prikaza situacije u posleratnoj Bosni, njenog stanovništva, ali i svetskih sila koje su se našle između dve zaraćene strane. Nakon premijernog prikazivanja u maju 2016. na Filmskom festivalu u Kanu, ekipa filma je nagrađena višeminutnim stajaćim ovacijama, a u avgustu iste godine na Sarajevskom filmskom festivalu glavni glumac – oskarovac Benisio Del Toro, ovenčan je nagradom Srce Sarajeva.

Foto: Promo

U ostalim ulogama su holivudska zvezda Tim Robins, takođe oskarovac, lepa Ukrajinka Olga Kirilenko, Francuskinja Melani Tijeri, ali i glumci sa ovih prostora poput Feđe Štukana (tumači prevodioca), Gorana Navojeca, Gorana Grgića...

Foto: Promo

Radnja se odvija u samo 24 sata i prati grupu “Lekara bez granica” koji dolaze u jedno selo da očiste jedini izvor vode, zagađen jer je neko bacio ljudski leš u bunar. Iako dolaze da pomognu, lokalno stanovništvo, namučeno ratnim sukobima, nema poverenja u njih i smatra da im tuđa pomoć donosi samo nevolje. Lekari moraju brzo da deluju, ali na putu nailaze na mnogo prepreka, od ratnih profitera koji za velike novce prodaju vodu, do traženja kanapa kojim bi izvukli leš. Taj, tako neophodan kanap, simbolično se provlači kroz čitavu priču.

Foto: Promo

Ne propustite ratnu dramu “Jedan savršen dan“ noćas u 02.00 na PINK PREMIUM.

Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV!

Autor: J. P.

#Benisio del Toro

#Film

#Pink 2

#Televizija Pink

'