AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

KRIZA NA ISTOKU: Krši se primirje u Ukrajini

Ukrajinska vlada i pobunjenici koje podržava Rusija saopštili su danas da se krši primirje, koje je stupilo na snagu u ponoć.  AP prenosi da su separatisti optužili vladine trupe da su granatirale pozicije pobunjenika, najmanje 140 puta od kada su se obe strane složile o primirju, dok je ukrajinska vlada saopštila da su pobunjenici otvorili vatru četiri puta na tri različite lokacije i da jer tom prilikom jedan ukrajinski vojnik povređen.

Foto: Printscreen Youtube

ZEMLJOTRES pogodio Sarajevo i Herceg Novi!

Zemljotres jačine 3.2 stepena po Rihteru pogodio je Sarajevo jutros u 8.55, a Seizmološki zavod Crne Gore registrovao je zemljotres srednje jačine severoistočno od mesta Kruševice. Reč je o zemljotresu jačine četiri stepena po Rihteru, čiji je epicentar bio u Herceg Novom, a osetio se i u Nikšiću i Podgorici.

Foto: Printscreen Youtube

PRONAĐEN MOBILNI UBICE AMBASADORA, ali policija je tek sada na mukama!

Turska policija pronašla je telefon ubice ruskog ambasadora, ali svi pokušaju da se uređaj otključa bili su neuspešni. Telefon su pokušali i ruski specijalci da otključaju, ali ni oni nisu imali uspeha.  Istražitelji veruju da se u telefonu nalaze važna dokumenta i informacije koje bi mogle da bace novo svetlo na ubistvo ambasadora, ali četvorocifrenu šifru kojom je ubica zaključao svoj "ajfon" za sada je tajna.

Foto: Tanjug

Vulin: Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem?

Foto: Beta

Koga Hrvatska planira da napadne novim oružjem, upitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakavši da ta država ima sve vojne saveznike na svetu, dok je Srbija vojno-neutralna i ne može da računa da će je bilo ko zaštititi. On je rekao da pretpostavlja da neće napadati članice NATO-a i zapitao ko onda preostaje.

Kuburović: Ispunjeno 71 odsto planiranog za poglavlje 23 (VIDEO)

Ministarka pravde Nela Kuburović govorila je o planovima svog ministarstva i o ostvarenim rezultatima.

- Do sada je ispunjeno 71 odsto planiranih aktivnosti iz Akcionog plana za poglavlje 23 (o pravosuđu i osnovnim pravima), najviše aktivnosti ispunjeno je iz oblasti osnovnih prava, dok su najslabiji rezultati u borbi protiv korupcije - izjavila je Kuburović, gostujući u Jutarnjem programu na TV Pink.

Foto: Pixabay.com

PANIKA! Eksplozija pogodila ljude koji su se vraćali u Alep

U istočnom Alepu dogodila se eksplozija kojom su pogođeni stanovnici koji su se vraćali u svoje domove, nakon što je sirijska vlada saopštila da je povratila potpunu kontrolu nad tim gradom, javlja sirijska državna televizija. Eksploziju je izazvala naprava ostavljena u jednoj školi, a izveštač televizije Al-Manar rekao je da je usmrćeno najmanje tri osobe.

ČESTITKE ZA HANUKU! Vučić: Neka praznik ispuni Vaša srca srećom!

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pripadnicima jevrejske zajednice Hanuku, osmodnevni praznik svetlosti. - U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime svim pripadnicima jevrejske zajednice čestitam Hanuku. Neka praznik svetlosti ispuni srećom Vaša srca i domove - navodi se u čestitki premijera Vučića.

Foto: Tanjug

EKSPLOZIJA NA BADNJE VEČE! Detonacija ispred crkve na Filipinima!

Kako su saopštile vlasti, u eksploziji ispred jedne katoličke crkve na Badnje veče u gradu Midsajap na jugu Filipina povređeno je 12 ljudi, uključujući jednog policajca. Neidentifikovana naprava postavljena je u policijskom vozilu koje se nalazilo ispred crkve, rekla je policija ne navodeći ko je odgovoran za eksploziju, prenosi AFP.

Vremenska prognoza za sutra

U Srbiji će do kraja dana i sutra ujutro provejavati sneg, a ponegde se očekuje slaba kiša uz stvaranje poledice. Najniža temperatura biće od minus šest do minus jedan, najvisa do tri do osam stepeni.

U Beogradu će ujutru biti mraz i magla. U toku dana pretežno oblačno i malo toplije sa kratkotrajnom slabom kišom, ujutro i pre podne uz stvaranje poledice. Najniza temperatura biće minus tri, najviša pet stepeni.

I. P.

#Crna Hronika

#Informacije

#Pregled vesti

#Svet

#kultura

'