AKTUELNO

Najčitanije vesti portala Pink.rs.

09:48 - SVAKA ČAST! Tipsarević osvojio titulu u Bangkoku!

Foto: Tanjug

Srpski teniser Janko Tipsarević osvojio je još jedan Čelendžer u Bangkoku, drugi u dve nedelje.  U drugom finalu savladao je Kineza Džea Lija sa ubedljivih 6:2, 6:3. Tipsareviću je bilo dovoljno 90 minuta da osvoji drugi turnir u 2017. godini.

16:07 - Zaustavljen srpski voz na putu za Kosovsku Mitrovicu! (FOTO)

Kosovske vlasti donele su odluku, u saradnji sa Evropskom unijom, da srpski voz koji je iz Beograda krenuo za Kosvsku Mitrovicu ne može da uđe na teritoriju južne srpske pokrajine. Jedinice Kosovske policije za region Sever izvršile su potpuni pregled pruge na severu nakon dojava na prištinskim portalima o tome da je na šinama na severu Kosova navodno postavljena eksplozivna naprava namenjena vozu.

Foto: Tanjug

16:14 - UŽAS U SOPOTU! Ubijen muškarac!

Foto: YouTube screenshot

Milomir Jovanović (46) ubijen je u Sopotu, posle sahrane Novaka Todorovića.  Ubijeni je kum Dejana Stojanovića Keke za koga postoje operativna saznanja da se bavi trgovinom narkoticima, a već dugo je van Srbije i pretpostavlja se da je u Južnoj Americi. Ubijeni Jovanović imao je kriminalni dosije.

17:18 - Nemačka policija zaplenila 155 kilograma eksploziva! Desničari planirali TERORISTIČKI NAPAD?!

Nemačka policija uhapsila je dvojicu muškaraca zbog navodne sumnje da imaju veze sa desničarskim organizacijama. Tom prilikom zaplenjeno je i 155 kilograma eksploziva.

Foto: Tanjug

18:12 - LED IZAZVAO HAOS NA DUNAVU! Stižu mađarski ledolomci (FOTO)

Foto: Tanjug

Vanredna odbrana od poplava zbog gomilanja leda na delu daljske krivine i u sektoru Apatina proglašena je na novih 90 kilometara Dunava. Ledeni čep na Dunavu u Apatinu pokidao je pristanište za putničke brodove od plutajućeg betona nanevši ogromnu materijalnu štetu. Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine najavilo je dolazak mađarskih ledolomaca.

18: 19 - Sutra sednica Saveta za Nacionalnu bezbednost!

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić predsedavaće sutra sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost u vezi sa dešavanjima na KiM i zaustavljanja voza koji se iz Beograda uputio ka Kosovskoj Mitrovici.

Foto: Tanjug

18:56 - VUČIĆ PORUČIO ALBANCIMA: Srbija neće dozvoliti napad na svoj narod!

Foto: Tanjug

Povodom situacije na Kosovu i Metohiji premijer Srbije se obratio medijima. Vučić je rekao da je obavestio Federiku Mogerini o svojoj razočaranosti reakcijom EU na događaje, te da će tokom večeri biti obaveštena Rusija, sutra Kina i potpredsednik SAD i da će im saopštiti da se Albanci "igraju ratnih igara". On je dodao da nikome neće dozvoliti da ubija Srbe, i zamolio na odgovornost u ponašanju i mir kao prioritet u donošenju odluka.

19:12 - Počinje 10. KUSTENDORF - prestižni festival bez crvenog tepiha!

Deseti Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" počinje danas u Drvengradu na Mokroj Gori, a do 19. januara u takmičarskom programu biće prikazana 22 kratka filma mladih autora iz 19 zemalja. Festival će otvoriti filipinski autor Lav Dijaz, koji će prethodno održati radionicu za studente, nakon projekcije filma "Žena koja je otišla", za koji je prošle godine dobio "Zlatnog lava" u Veneciji.

Foto: Tanjug

19: 49 - Vremenska progoza za sutra

Foto: Pixabay.com

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se za sutra ujutro predviđa slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama reka moguća je magla ili niska oblačnost, a tokom dana očekuje se pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus devet do minus tri, a najviša dnevna od nule do pet stepeni Celzijusa. U toku noći predviđa se naoblačenje sa snegom prvo na jugozapadu Srbije.

#Aleksandar Vučić

#Ekonomija

#Informacije

#Pregled vesti

#kultura

'