AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 7. avgust.

Vremenska prognoza

U Srbiji će sutra biti svežije, pre podne promenljivo oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, posle podne pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće od 18 do 21, najviša dnevna od 26 u severnim do 34 stepena u južnim i istočnim krajevima.

Foto: Beta

Kurs Narodne banke Srbije

Dinar će zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs će biti 119,7181 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Foto: Pixabay.com

Stanje na putevima

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta, osim na graničnom prelazu Gostun gde su na izlazu iz Srbije zadržavanja oko 40 minuta. Posle tropskog dana, zahlađenje i pad temperature koji su prognozirani za danas doneće nešto prijatnije uslove vožnje.

Foto: Pink.rs

Savet lekara

Poseban oprez savetuje se hroničnim bolesnicima kojima najteže pada prilagođavanje na naglu promenu vremena. Lekari savetuju da se terapije uzimaju uredno i da se nekoliko puta dnevno proverava pritisak. Oprez se takođe savetuje vozačima, kojima je vidljivost smanjena usled kiše. Mokei kolovozi usporavaju saobraćaj, pa je važno prilagoditi brzinu vožnje uslovima na putu. Ako krećete na put, vozite odmorni i pravite pauze na svaka dva sata.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Informacije

#Vreme

'