AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 5. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će do kraja sedmice biti veoma toplo s maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a od ponedeljka se očekuje kratko osveženje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature, saopštio je RHMZ, a u nedelju se ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

Foto: E-Stock Katarina Cvijović

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će u ponedeljak, 7. avgusta zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji devizni kurs će biti 119,7181 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Pojačan je saobraćaj i na ostalim frekventnim prelazima, najviše na granici sa Makedonijom, na Preševu. Međuprostori se uglavnom brzo popune, pa su samim tim i zadržavanja dosta duža sa strane zemalja sa kojima se graničimo. AMSS zato savetuje vozačima da koriste alternativne granične prelaze. Ovo je prvi vikend u avgustu i smena je turista, pa je na putevima veći broj domaćih vozila, ali i onih sa stranim registarskim oznakama.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U Beogradu su se protekle noći dogodile tri saobraćajne nezgode, u kojima su ukupno tri osobe lakše povređene, a za pomoć su se najviše javljali hronični bolesnici, među kojima su preovladali srčani i astmatičari. Lekari savetuju da u ovim toplim danima, svi grašani potraže hladovinu, piju dosta tečnosti, ne izlažu se suncu u periodu od 11 do 18 časova, vozači prave češće pauze tokom vožnje, kao i da spas od vrućina mogu potražiti na nekom od kupališta.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Informacije

#Prognoza

'