AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 1. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

U celoj Srbiji danas će biti sunčano i veoma toplo vreme, sa temperaturama i do 37 stepeni. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 16 do 23, najviša od 34 do 37 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). I u Beogradu će danas biti veoma toplo vreme, a temperatura će se kretati od 23, do najviše 36 stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,2 odsto u odnosu na jučerašnju vrednost, i zvanični srednji kurs će iznositi 120,1830 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je jači prema evru za 0,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 2,5 procenata. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao danas za 0,3 procenta na 102,2747 dinara za jedan dolar.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta i na auto-putevima i glavnim magistralnim putnim pravcima odvija se bez vanrednih zastoja i prekida, saopštio je AMSS. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila ovog jutra nema dužih zadržavanja od 30 minuta, a na prelazu Gostun na izlazu iz Srbije saobraćaj je pojačan i trenutno su zadržavanja od 30 do 60 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Treba izbegavati izlaganje suncu u najtoplijem delu dana od 10 do 16 sati, ako neko mora da izađe, obavezno da kožu zaštiti kremom i da stavi šešir na glavu. Flašica sa vodom je neophodna zbog najavljenih visokih temperatura. Kožu treba namazati kremom sa zaštitom od UV zraka. Bez preteranog fizičkog napora, a hronični bolesnici da redovno uzimaju terapiju. Ko kreće na put, treba da bude odmoran i naspavan, a zbog vrućine treba praviti češće pauze.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'