AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 3. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo vreme, s temperaturom do 39 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 14 do 24 stepena, a najviša dnevna od 36 do 39 stepeni. I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar. Najniža temperatura biće 24, a najviša dnevna 38 stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas ojačati 0,2 odsto prema evru i zvanični srednji devizni kurs će biti 119,8397 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,3 procenta na 101,2673 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 4,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,6 procenata.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je pojačan na svim važnim putnim pravcima, naročito na Koridoru 10, kao i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, saopštio je (AMSS). Na naplatnim rampama povećan je protok vozila, a trenutno nema dužih zadržavanja. Prema podacima Uprave granične policije, na našim terminalima za putnička vozila, nema dužih zadržavanja od 30 minuta, osim na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom, gde putnička vozila na izlazu iz Srbije čekaju oko 45 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Izbegavati izlaganje suncu u najtoplijemo delu dana, unositi dovoljno tečnosti, najbolje vodu. Ko izlazi trebalo bi da kožu namaže zaštitnom kremom, a na glavu da stavi kačket ili šešir. Jesti laganu hranu, barenu ili pečenu, izbegavati prženu, voće i povrće. Oblačiti se u prirodne materijale svetlijih boja. Na duži put kretati rano ujutro ili kasno popodne i praviti pauze na svaka dva sata po 15 minuta.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'