AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 2. avgust.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti sunčano i veoma toplo, vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od 15 do 23, najviša temperatura od 35 do 38 stepeni Celzijusa. U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 23, najviša oko 37 stepeni. U narednih sedam dana u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 39 stepeni, a za vikend lokalno i oko 41 stepen.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas ojačati 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji devizni kurs biće 120,0709 dinara za jedan evro, što će biti najviša vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,1 procenat na 101,4798 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 4,1 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,7 procenata.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je pojačan, a obavlja se bez zastoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na deonicama gde se izvode radovi, treba prilagoditi vožnju uslovima na putu i poštovati postavljenu signalizaciju. Najopterećeniji granični prelazi su Preševo sa Makedonijom, Batrovci sa Hrvatskom, Horgoš sa Mađarskom, Gradina sa Bugarskom i gostun sa Crnom Gorom, pa iz AMSS-a apeluju na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Zbog veoma visokih temperatura treba izbegavati izlazak iz kuće u najtoplijem delu dana. Treba piti što više tečnosti, nositi šešir, a kožu zaštititi kremom sa zaštitiom od UV zračenja. Na duži put ne treba kretati u najtoplijem dleu dana, a vozači bi trebalo da prave češće pauze i da uzimaju dovoljno nezaslađene tečnosti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'