AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 29. april.

Vremenska prognoza

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će biti oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, a na istoku i jugoistoku i kratkotrajnim pljuskovima, ponegde uz grmljavinu Više padavina očekuje se na zapadu i jugozapadu zemlje, a uveče i tokom noći na visokim planinama sneg. Minimalna temperatura biće od šest do 12 stepeni, a najviša dnevna od 10 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku.

Foto: Pixabay.com

Kurs Narodne banke Srbije

Foto: Tanjug

Narodna banka Srbije je kupila je 40 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, i zvanični srednji kurs dinara će u sredu, 3. maja, biti 123,1888 dinara za evro, objavila je NBS.

Stanje na putevima

Foto: Beta

Vozače danas očekuje osetni pad temperature, kao i padavine širom zemlje, koje će uslovljavati mokre i klizave kolovoze, upozorio je danas Auto-moto savez Srbije ističući da obilne padavine često mogu biti uzrok iznenadnih kvarova na vozilu i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

Savet lekara

S obzirom na pad temeprature, preporučuje se toplija garderoba, kao i nepromočiva obuća, budući da su meteorolozi najavili i kišu. Poseban oprez savetuje se osobama sa niskim krvnim pritiskom, ali i hroničnim bolesnicima i astmatičarima. Unosite što više tečnosti, vitamina, a pet obroka dnevno su obavezna. Dobar san i jak doručak zagarantovaće dobar početak dana

Foto: Beta

#Informacije

#Kurs

#Lekar

#Prognoza

#Put

'