AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 16. april.

VREMENSKA PROGNOZA

Foto: Tanjug

Danas se očekuje hladnije vreme sa kišom a za iduću nedelju meterolozi predviđaju obilne padavine pa čak i jutarnji mraz. Biće oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na visokim planinama i sa snegom. I u Beogradu će biti oblacno sa kišom i hladnije. Kasnije posle podne prestanak padavina a uveče i delimično razvedravanje.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Foto: Pixabay.com

Dinar će tokom uskršnjih praznika ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će u utorak, 18. aprila, iznositi 123,6920 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,6 odsto.

STANJE NA PUTEVIMA

Foto: Tanjug

Intenzitet saobraćaja će danas biti slabiji a tokom dana će se možda malo povećati, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Jutros je oblačno i kišovito sa slabom maglom po kotlinama i na putevima pored rečnih tokova, a niska oblačnost smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj preko planinskih prevoja. Upozorava se na opasnost od odrona kojih ima na putevima kroz useke Ibarske, Đerdapaske, Sićevačke i Grdeličke klisure.

SAVET LEKARA

Foto: Pixabay.com

S obzirom na to da će vaskršnja trpeza biti obilna, bitno je biti umeren, kako u hrani, tako i u piću. Osobe kojima to smeta, treba da izbegavaju jaku hranu, a ukoliko sedate za volan, nikako ne konzumirajte alkohol. Izbegavati masnu i presoljenu hranu. Vaskršnje popodne provedite u prirodi, na otvorenom uz laganu šetnju i fizičku aktivnost.

#Informacije

#Kurs

#Lekar

#Put

#Vreme

'