AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 11. april.

VREMENSKA PROGNOZA

U većem delu Srbije će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, a potom će naoblačenje, najpre ujutro na severu, a poslepodne i uveče i u ostalim krajevima doneti kišu, ponegde pljuskove s grmljavinom i pad temerature, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod. Duvaće umeren, povremeno jak vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do 11, a najviša dnevna od 17 na severozapadu do 23 stepena na jugu i istoku.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će sutra ostati na približno istom nivou prema evru kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 123,8715 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao za 0,2 odsto na 116,8709 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,1 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 8,0 odsto.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta, na autoputevima i frekventnijim putnim pravcima odvija se bez vanrednih zastoja i prekida, a zadržavanja na naplatnim rampama su minimalna, saopštio je AMSS. Više opreza i strpljenja vozačima iz AMSS-a savetujeju na deonicama na kojima se izvode radovi. Na graničnim prelazima putnička vozila čekaju oko 30 minuta, dok kamioni čekaju do 120 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U Beogradu se tokom noći dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojima je osam osoba povređeno, od kojih jedna teže, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Današnji dan treba iskoristiti za šetnju i izlazak u prirodu. Ne preterivati u fizičkim aktivnostima. Treba konzumirati zdravu i laganu ishranu, sa puno voća i povrća. Potrebno je i unositi dovoljnu količinu tečnosti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'