AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 14. april.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji će biti promenljivo oblačno, u većem delu zemlje suvo sa dužim periodima sunčanog vremena, samo rano ujutro i krajem dana ponegde je moguća slaba kisa. Jutarnje temperature od tri do 11, najviša dnevna od 16 do 21 stepen. U Beogradu promenljivo oblačno sa dužim periodima sunčanog vremena. Duvaće slab do umeren severni vetar. Jutarnja temperatura 10, najviša dnevna 18 stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će tokom uskršnjih praznika ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će u utorak, 18. aprila, iznositi 123,6920 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,6 odsto. Dinar je prema američkoj valuti slabiji za 1,2 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 6,5 procenata.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra odvija se bez zastoja i gužvi, saopštio je AMSS. Na graničnim prelazima putnička vozila zadržavaju se do 30 minuta, a veći broj vozila očekuje se na prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom. U vreme pojačanog saobraćaja treba koristiti manje opterećene prelaze kao što su Šid i Bačka Palanka sa Hrvatskom, a sa Mađarskom prelaze Kelebija i Bački Breg.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Muškarac od oko 70 godina pregažen je između Bečmena i Petrovčića, a njegovo telo primetio je vozač GSP-a sinoć oko 23 sata. Ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas treba poneti kišobran, jer će vreme biti promenljivo. Treba izaći iz kuće i šetati, a hronični bolesnici treba da se bave lčaganim fizičkim aktivnostima. Treba unositi vitamine i piti vodu.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Dinar

#Evro

#Granični prelaz

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#RHMZ

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'