AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 20. april.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi RHMZ, u Srbiji će biti oblačno i hladno s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača, a ponegde sa susnežicom i vlažnim snegom i u nižim predelima. Više padavina očekuje se ujutro i prepodne. Duvaće umeren, povremeno jak vetar. Najniža temperatura biće od dva do pet stepeni, a najviša od pet na severozapadu do devet stepeni na jugoistoku, tokom dana u padu.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs biće 123,6291 dinara za jedan evro, objavila je NBS. Dinar će prema evru biti za 0,6 odsto slabiji nego pre godinu dana, za 0,3 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,1 odsto slabiji nego na početku ove godine. U 2017. godini dinar je bio najjači 4. januara, kada je kurs bio 123,4512 dinara za evro, a najslabiji 3. februara kada je evro koštao 124,0147 dinara.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je umerenog intenziteta, kolovozi su mokri i klizavi, saopštio je jutros AMSS. Vozačima se savetuje da zbog česte promene vremena budu oprezniji u vožnji i da strogo poštuju saobraćajne propise, jer na pojedinim deonicama mogući su odroni, najviše pored stenskih useka i klisura. Na terminalima za teretna vozila na granicama sa Hrvatskom i Mađarskom velike su gužve, poslednje su informacije Uprave granične policije.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima su četiri osobe povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hladni dani su pred nama, pa je potrebno toplije se obući i poneti kišobran. Treba se čuvati respiratornih infekcija unošenjem vitamina i konzumiranjem voća i povrća, kao i toplih napitaka. Treba i redovno provetravati prostorije.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Hitna pomoć

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'