AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 17. april.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti pretežno oblačno i sveže, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde slaba kiša, na planinama slab sneg, a uveče ;se očekuje razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. U Beogradu će biti umereno oblačno i sveže, uz slab do umeren vetar, uveče razvedravanje. Najniža temperatura biće sedam, a najviša 15 stepeni.

Foto: Pink.rs

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će sutra ojačati za 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 123,6920 dinara za jedan evro, objavila je NBS. Evro je tokom praznika koštao 123,7550 dinara. Dinar će prema evru u utorak biti za 0,6 odsto slabiji nego pre godinu dana, za 0,3 odsto jači nego pre mesec dana, a za 0,2 odsto slabiji nego na početku ove godine. U 2017. godini dinar je bio najjači 4. januara, kada je kurs bio 123,4512 dinara za evro.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Putevi u pojedinim delovima Srbije su mokri i klizavi, pa iz AMSS-a apeluju na vozače da smanje brzinu, drže veće odstojanje od vozila ispred i ne ulaze u rizična preticanja kolona, jer je za vožnju u takvim uslovima potrebna puna opreznost. Danas, poslednjeg prazničnog dana, se očekuje pojačan saobraćaj, navodi AMSS i apeluje na vozače da budu tolerantniji i prilagode brzinu uslovima saobraćaja.

Foto: Beta

SAVET LEKARA

U saobraćajnim nezgodama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu, jedan pešak teže je povređen, dok je ženska osoba pretrpela lakše povrede, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas je potrebno da se toplije obučemo, naročito ujutro i uveče. Takođe potrebno je odmoriti ogranizam posle jučerašnje praznične gozbe. Preporučuje se lagan doručak, a zbog hladnog vremena treba uzimati vitamine i jesti što više voća i povrća.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

'