AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 31. mart.

VREMENSKA PROGNOZA

Foto: Tanjug

U većem delu Srbije će biti pretežno sunčano i toplo, a na istoku umereno oblačno, s temperaturom do 21 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura od četiri do devet stepeni, a najviša dnevna od 17 do 21 stepen. U Beogradu će biti sunčano i toplo vreme, uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Foto: Printscreen Youtube

Zvanični srednji kurs danas će biti 123,9679 dinara za evro što je neznatna promena u odnosu na jučerašnji kurs, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,1 odsto na 115,4478 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

Foto: Pink.rs

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umeren, a obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, saopštio je AMSS. U poslepodnevnim časovima očekuje se veći broj vozila. Na putevima je više biciklista i motociklista, pa je potrebna veća opreznost vozača automobila. Na graničnim prelazima, prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila se zadržavaju do 20 minuta, dok kamioni na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Batrovci čekaju oko šest sati.

SAVET LEKARA

Foto: Pink.rs

U Beogradu se tokom noći dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam osoba lakše povređeno, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ona je rekla da treba iskoristiti lep dan i obavezno izaći napolje i prošetati. Oni koji imaju problem sa alergijama da povedu računa, a hronični bolesnici da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Zdrav doručak i unošenje tečnosti je takođe veoma važno.

#AMSS

#Kurs

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'