AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 31. decembar.

VREMENSKA PROGNOZA

NAKON LEDENOG JUTRA kakvo vreme nas očekuje poslednjeg dana 2016. godine?!

U Srbiji će tokom jutra biti slab i umeren mraz, po kotlinama magla, na jugu umereno oblačno, a tokom dana biće pretežno sunčano i hladno. Duvache slab, u Timočkoj Krajini umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od -8 do -3, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni, saopštio je Republički hiodrometeorloški zavod.U Beogradu će tokom jutra biti slab mraz, na širem području grada umeren mraz.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Dinar će tokom praznika mirovati

Foto: Pixabay.com

Dinar će tokom novogodišnjih praznika mirovati prema evru i zvanični srednji kurs će u sredu, 4. januara, iznositi 123,45 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Domaća valuta će 4. januara prema evru biti slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou che biti slabiji za 1,6 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je juče ojačao za 0,1 procenat na 117,0043 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

OČEKUJU SE GUŽVE NA GRANICAMA: Prilazi turističkim centrima prohodni

Kao i svake godine pred i za novogodišnju noć očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja već sa prvim prepodnevnim satima, saopštava Auto--moto savez Srbije.. Oni koji se spremaju za put, mogu očekivati povoljne vremenske prilike bez padavina, ali sa niskim temperaturama, koje svaki vlažan kolovoz pretvara u poledicu. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a upotreba zimske opreme je obavezna.

Foto: Pink.rs

Savet lekara

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: U sedam saobraćajnih nesreća povređeno 13 osoba

Foto: Televizija Pink

Nada Macura i ovog novogodišnjeg jutra savetuje višeslojno oblačenje, kao i konzumiranje čajeva i toplih napitaka, kao i vitamine od kojih je obavezan vitamin C. - Danas je poseban dan, dan slavlja i veselja, pa svakako preporučujem da se proba i kuvano vino koje može da ugreje, a u umerenim količinama je i zdravo - dodaje Macura.

J. Stanković

#Informacije

#Kurs

#Lekar

#Saobraćaj

'