AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 30. mart.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, samo je popodne i uveče ponegde moguća kiša ili pljusak, uglavnom na istoku i u planinskim predelima. Duvaće slab i umeren vetar, na istoku i planinama povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura od dva do 10 stepeni, najviša od 18 do 23. U Beogradu promenljivo oblačno sa dužim periodima sunčanog vremena. Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 20 stepeni.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Vrednost dinara prema evru biće približno ista kao danas i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9844 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas pao za 0,5 odsto na 115,2700 dinara za jedan dolar.

Foto: Printscreen Youtube

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta, ali je dobra prohodnost. Vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila više sati čekaju na graničnim prelazima. Kamioni se na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Batrovci zadržavaju oko osam sati, na prelazu Šid oko 120 minuta, a na Horgošu oko 150 minuta. Na graničnim prelazima za putnička vozila zadržavanja su oko 20 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U saobraćajnim nezgodama koje su se tokom noći dogodile u Beogradu povređene su tri osobe, od kojih su dve zbrinute na mestu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Ona kaže da danas treba izaći i šetati. Hronični bolesnici treba da izlaze u podne i ne treba da preteruju u fizičkoj aktivnosti. Lagane vežbe i šetnja je najbolja za njih. Slojevito oblačenje važno je kada su jutra hladna a dan topao, i treba unositi dovoljno tečnosti.

Foto: Beta

#AMSS

#Dinar

#Evro

#Hitna pomoć

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

'